DEVA Partisi Adana İl Başkanı Sadullah KISACIK, 30 Ağustos Zafer Bayramının 100. yılı münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Mesajında 30 Ağustos Zaferinin tarihi önemine değinen Kısacık, kazanılan zaferin ruhunun hiçbir zaman kaybolmadığını ve tarihimizde yaşanan olaylarla kendisini tekrar tekrar ortaya koyduğunu vurguladı.

Sadullah KISACIK: 30 Ağustos Zafer Bayramı, milletimizin, kendi topraklarımızda bağımsızlığımıza vurulan zincirleri kırıp attığı, ebedî destanımız olan milli mücadelemizin eseridir.

“Yokluk, fakirlik ve imkansızlıklara rağmen, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kazanılan bu kutlu zafer, kendi topraklarımızda bağımsızlığımıza vurulan zincirleri kırıp attığı ebedî destanımız olan milli mücadelemizin eseridir. Bağımsızlığımızın üzerine kara bulut gibi çökmeye çalışan dönemin Dünya güçleri, milletimizin yüksek birlik ve beraberlik iradesini yıkamamış, altında kalıp ezilmiştir. Bu büyük zafer, sonuçları itibariyle sadece bizim tarihimizi etkilememiş; milli birlik ve beraberliğimiz, bundan 100 yıl önce Dünya’da işgal edilmiş ve bağımsızlıkları dönemin büyük devletleri tarafından ellerinden alınmış mazlum milletlere örnek ve ilham olmuştur.  Ben bu vesileyle; Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. Yılını saygı, sevgi ve sevinçle kutluyorum.

Geride bıraktığımız 100 yıl içinde gördükki; milletimiz hala o günlerin milli ruhuna sahiptir. 1974 Kıbrıs Barış Harekatlarımızın ambargolara rağmen toplum tarafından desteklenmesi, yıllardır içeride ve dışarıda terör örgütlerine karşı verdiğimiz mücadelelerdeki kararlılığımız ve 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi, canından olmak pahasına, milletimizin varlığını ortaya koymaktan çekinmemesi bu ruhun hala içimizde varolduğunun kanıtıdır.

Binbir fedakarlıkla kazanılmış Milli Mücadelemizi, daha anlamlı ve şanlı kılacak olan, bu zafer sonunda kurduğumuz devletimizi daha ileriye, güçlü yarınlara taşımak için çalışmaktır. Bizler, DEVA Partisi kadroları olarak Genel Başkanımız Sayın Ali BABACAN’ın liderliğinde milletimiz, demokrasimiz ve devletimiz için zafer ruhuna yakışır bir şekilde, gece gündüz demeden canla ve başla çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz.”