KISACIK: “Aziz Milletimiz, 15 Temmuz gecesi Vatan ortak paydasında bir araya gelmiştir.”

“6 yıl önce, 15 Temmuz gecesinde memleketimizde unutulmayacak bir demokrasi destanını hep birlikte yazmayı başardık. Terör örgütü FETÖ, demokrasimize ve devletimizin dinamiklerine alçakça saldırılar gerçekleştirirken, demokrasi ve bağımsızlık sevdalısı Aziz Milletimiz, darbeye karşı tavır sergileyerek meşru seçilmiş hükümetin ancak demokratik yollarla yani, seçimle görev değişikliği yaşayacağına inanarak meydanları doldurarak darbe kalkışmasına hep birlikte dur demiştir.”

“Türkiye Darbelerle Yönetilemeyecek Kadar Büyük Bir Ülkedir

Türkiye’nin darbelerle yönetilmesi bugünden sonra imkansız olduğu gibi, halkın iradesine karşı otoriter ve meşru olmayan yöntemler uygulanarak yönetilmesi de imkansızdır. 27 Mayıs 1960 ile başlayan, 12 Mart 1971 Muhtırası, 12 Eylül 1980 Darbesi, 28 Şubat Post -Modern Darbesi, 27 Nisan e-Muhtıra olaylarında nasıl ki milletin iradesi hiçe sayıldıysa, 15 Temmuz akşamında da aynı irade hiçe sayılmak istenmiştir ancak; halkın gücü, bağımsızlığımızı tehlike altına alınmasına o gece müsaade etmemiştir.

15 Temmuz, milletimizin demokrasiye bağlılığı ve hiçbir vesayete boyun eğmediğini gösteren kutlu bir mücadele örneğidir. Meşru siyasal iktidarın, darbe kalkışmasıyla devrilemeyeceğinin en net göstergesidir.

Bu vesileyle 15 Temmuz akşamında hayatını kaybeden Şehitlerimizi rahmetle anıyor, Gazilerimize şükranlarımı iletiyorum.

Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan liderliğinde kurulan DEVA Partisi Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin her zaman demokratik yollarla yönetilmesi ve halkın iradesinin tam anlamıyla devlet yönetiminde hakim kılınması için şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da var gücü ile çalışacaktır.”

DEVA Partisi Adana İl Başkanlığı