Av. Gökayaz, "Kadına karşı şiddetin önlenmesi için daha çok çalışacağız" dedi.

Adana Barosu Başkanı Av. Semih Gökayaz, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ı makamında ziyaret ederek, 18-19 Mart 2022 tarihlerinde 56 Baro, 250 kadın alanında çalışan avukatların katılımıyla Adana’da düzenledikleri " Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Çalıştayı ” nın sonuç bildirgesini dosya halinde sundu.  

Bakan Yanık ziyaret nedeniyle Adana Barosu Başkanı Av. Gökayaz ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti. Bakan Yanık, Adana Barosunu ve Çalıştay’da yer alan tüm avukatları konuya sahip çıkması nedeniyle tebrik etti.

Av. Gökayaz, ülkenin kanayan yarası haline dönüşen kadına yönelik şiddete dur denilmesi konusunda Bakanlığın her türlü çalışmasına destek olacaklarını belirtti.  Ziyaret esnasında, kanun değişikliğinin tek başına yeterli olmadığı öncelikle insanların zihniyetinin değişmesi gerekliliği konuşuldu. Av Gökayaz, "Kadına karşı şiddetin önlenmesi için daha çok çalışacağız" dedi.

Ziyarette; Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz’a, Başkan Yardımcısı ve Kadın Hakları Merkezi Koordinatörü Av. Miyesser Ersalan Önenli, Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Ayşe Duygu Özgüven,  Av. İlker Güzel ve Av. Neval Yurtdaş eşlik etti.

Ziyaret, karşılıklı görüş alışverişinin ardından son buldu.