Aspir yağı nedir, faydaları nelerdir, ne işe yarar? 4000 yıllık şifa aspir yağının mucizevi etkileri

Aspir yağı, Latincesi Carthamus tinctorius, Ana vatanı ise Güneydoğu Asya olan aspir bitkisinden elde edilen bir yağdır. Pek çok faydası bulunan aspir yağının en ön plana çıkan yararları arasında zayıflamaya yardımcı olması, saç bakımında kullanılması ve kabızlığa doğal ilaç olması yer almaktadır.

Büyütmek için resme tıklayın

Tarihi 4000 yıl öncesine kadar uzanan aspir, ince uzun yaprakları ve sarı, turuncu çiçekleri olan bir bitkidir. Günümüzde pirinç pilavını lezzetlendirmek ve sarı bir renk vermesi için tercih ediliyor.

Aspirden elden edilen aspir yağının faydaları ise her derde deva! Bu yağla ilgili akademik araştırmalar halâ devam ederken; her yeni araştırma bu yağın yeni bir faydasını ortaya çıkarıyor. Vücudun düzgün çalışabilmesi için yağlara ihtiyacı var. Bu konuda uzmanlar, daha uzun bir yaşam için kişileri bitkisel yağlara yönlendiriyor. Aspir yağının diğer bitkisel yağlara nazaran daha sağlıklı olduğu çalışmalar tarafından onaylanıyor. 

4000 yıllık şifa! Kan şekerini kontrol altına alıyor

Her derde deva aspir yağının yararları;

- Aspir yağı, kilo vermek için yapılan dengeli bir diyet için idealdir. 

- Omega-6 yağ asitleri tarafından zengin olan bu besin, vücudun yağ yakmasına yardımcı olur. 

- Amerikan Kalp Birliği'ne göre, aspir yağı, iyi yağlar kategorisinde ve doymamış yağ asidi kaynakları bakımından çok zengindir. 

- Günlük tüketilen aspir yağı, tip 2 diyabet hastalarının kan şekerini, kolesterolünü ve şeker düzeyini dengelediği gözlemleniyor. 

- Aspir yağı kalp krizi ve felç gibi hastalıkların riskini de azaltıyor. 

- Yapılan araştırmalar aspir yağının ağrı kesici özelliğinin de olduğunu söylüyor. 

- Aspir yağı, içeriğinde saç derisi ve saç için oldukça yararlı olan asitleri bulundurur. Bu yararlı asitler saç derisindeki dolaşımı artırır. Bu sayede saçların hızla uzamasına ve güçlenmesine yardımcı oluyor.

E vitamini kaynağı aspir yağı cilt bakımı için birebir!

Aspir yağı, vücut yağı olarak da kullanılabiliyor. Aspir yağı, nemlendirici etkisiye sahip olması nedeniyle belirli cilt bakım ve kozmetik ürünlerinde de kullanılıyor. Bu yağ ile cildinize daha yumuşak ve daha pürüzsüz bir görünüm kazandırabilirsiniz. 

- Cildi nemlendiren aspir yağı cilt dokusunun daha yumuşak olmasını sağlar.

- Aspir yağı, ciltteki sivilce ve akne problemlerine karşı etkili bir yağdır.

- Egzama tedavilerinde aspir yağından faydalanılmaktadır.

- İltihaplı ve kuru cilde uygulanan aspir yağı cildi besler.

- Aspir yağı, cilde oldukça yararlı olan E vitaminini içermektedir.

- Aspir yağı, kırışıklıkları azaltır cildi daha genç gösterir.

17 May 2022 - 21:00 Ankara- Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Lider Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Lider Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA), Anka Haber Ajansı (ANKA) tarafından servis edilen tüm haberler Lider Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Lider Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Adana Markaları

Lider Gazetesi, Adana ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (532) 328 12 89
Reklam bilgi


Anket EYT ve Genel af çıkar mı?